Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Tuinen Mien Ruys.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Dedemsvaart, Markt
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Kalkovens & Gashouder.

Dedemsvaart biedt een breed scala aan uitgaansmogelijkheden. Er zijn diverse gezellige terrasje bij de cafe’s en restaurants die Dedemsvaart rijk is. Daarnaast heeft Dedemsvaart een eigen theater, de Gashouder. Een unieke locatie, waarbij de oude bestaande gashouder is omgetoverd in een multifunctioneel theatergebouw. Vanaf april 2014 is het MFC de Baron geopend waar u ook terecht kunt voor diverse voorstelling of een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er diverse derde partijen gevestigd in MFC de Baron, waaronder de bibliotheek, regiopolitie en de Stuw.
Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Tuinen
Mien Ruys, een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu. 30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20ste eeuw. Bij de historische vereniging Avereest kunt u een kijkje nemen in het streekmuseum 'de Kalkovens'.
Het Kotermeer is een oude zandwinningsplek, toen de graafmachines verdwenenen kwam er prachtige natuur voor terug. Het natuurgebied Kotermeer is een groenblauwe oase van rust waar men naar hartelust kan wandelen fietsen en zwemmen.

In de toegankelijk café’s in Dedemsvaart hangt een gezellige, gemoedelijke sfeer en gaat door tot in de late uren. Naast de kroegentochten en Dedemsvaria feestweek worden er diverse evenement georganiseerd, mede door de gezamenlijke horeca, waardoor het altijd gezellig is in Dedemsvaart. Bij één van de restaurants of eetgelegenheden kunt u heerlijk culinair genieten of een maaltijd voor thuis afhalen.
In het overzicht hieronder kunt u doorklikken naar de eigen pagina van de desbetreffende horeca-gelegenheid.


Uitgaan in Dedemsvaart.

Chill Out!

Jongeren Centrum Chill Out!

 

Tuinen Mien Ruys

www.tuinenmienruys.nl
Tuinen Mien Ruys is ook te vinden op


Deutsche Besucher: www.tuinenmienruys.de

Historische Vereniging Avereest

www.hvavereest.nl

Elke woensdag avond serveren wij een aanschuif menu a € 5.00 per plate.