Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Tuinen Mien Ruys.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Kalkovens & Gashouder.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Dedemsvaart, Markt
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Titel Aanvangsdatum Einddatum Aanvangstijd Eindtijd Locatie Omschrijving
MAARTJE & KINE Zaterdag, 14 December 2019 Zaterdag, 14 December 2019 20:15 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Hoge Noot  try out

Maartje & Kine zijn bekend van optredens bij o.a. DWDD, Podium Witteman, Lowlands, Concert At Sea en hun columns op Radio 2 en 3FM. Hun ‘Groninger Rhapsody’ werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken op sociale media. Het duo overrompelt hun publiek met muzikale sketches met een flinke dosis humor, gepassioneerde virtuositeit, instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier. Alles wordt overgoten met hun liefde voor muziek: van swingjazz, opera en balkan tot gypsy met elektronische invloeden. Gebracht met onweerstaanbare flair en hilarische zelfspot. De dames grappen en musiceren vrolijk door, zélfs als de wereld vergaat. Want als de noot het hoogst is, zijn Maartje & Kine nabij!

www.maartjeenkine.nl

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

MY BRAINBOX Zaterdag, 07 December 2019 Zaterdag, 07 December 2019 21:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

ft. Jan Akkerman en Bert Heerink

In 1969 blies Brainbox alles en iedereen omver met een subliem debuutalbum. Een halve eeuw later staan niet alleen eigen songs als Down Man, Dark Rose, Sea Of Delight en Woman’s Gone, maar ook Brainbox’ doorleefde versies van Reason To Believe, Summertime en Scarborough Fair nog steeds als een huis. Jan Akkerman, zonder twijfel Nederlands meest virtuoze gitarist, maakte deel uit van die legendarische Nederlandse band en speelt vandaag de dag, met onder meer zanger Bert Heerink, een selectie uit de rijk gevulde ‘breindoos’. MY BRAINBOX heet het muzikale project, waarin Jan en Bert -plus drie andere supermuzikanten – met veel overtuiging en dynamiek de progressieve rock van eind jaren ‘60 aanpakken.

www.janakkerman.com / www.bertheerink.nl

Aanvang (STA-CONCERT) 21.00 uur zaal open 20.00 uur

RESERVEER HIER

Bert Meulendijk Kemper Profiler Workshop! Zondag, 01 December 2019 Zondag, 01 December 2019 14:00 Theater Dina

Op 1 december zal Bert Meulendijk in  Theater Dina een workshop geven omtrent de Kemper Profiler; de hypermoderne versterker die de gitaarwereld op zijn kop heeft gezet! 

De Kemper Profiler staat erom bekend dat ze alle mogelijke gitaargeluiden tevoorschijn kan toveren zonder het gedoe van grote versterkers, kasten of pedalboards. In tegendeel! De Kemper Profiler zit verpakt in een stijlvol, digitaal, pakket ter grote van een kleine koffer. De Profiler werkt met zogeheten 'Profiles', profielen waar een bepaald geluid aan vastzit, bijvoorbeeld een imitatie van een prachtige vintage-versterker of juist een gloednieuw geluid dat nergens anders mee verkregen kan worden. 

Bert Meulendijk wordt alom geprezen voor zijn gebruik van de Kemper Profiler, evenals het maken van uitstekende 'Profiles'. Onder de naam Bert Meulendijk Profiles verkoopt hij wereldwijd de gitaargeluiden die hij in elkaar zet, vrijwel elke gebruiker van de Kemper Profiler heeft dan ook de profielen van Bert ingeladen. 

Tijdens de workshop zal Bert alle ins- en outs van de Kemper Profiler bespreken en uiteraard laten horen hoe deze klinken, bijzonder is dat Bert nooit dergelijke workshops geeft. Naderhand zal er nog tijd zijn om de verschillende Kemper modellen te bekijken, waaronder de nieuwe 'Stage'! Uiteraard zullen er ruim voldoende Kemper's op voorraad zijn! 

 

 

Koopzondag Dedemsvaart Zondag, 01 December 2019 Zondag, 01 December 2019 13:00 17:00 Centrum Dedemsvaart

De winkels zijn zondag open in Dedemsvaart

 

MATROSE Vrijdag, 29 November 2019 Vrijdag, 29 November 2019 20:15 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

THE CRUCIBLE – het vreemde zit van binnen

We gaan terug naar Salem, Massachusetts, 1692. De Gashouder verandert in een dorpsplein. De blauwe banken in kleine huizen. Het glazen plafond in een donkere sterrenhemel. Een groep pubermeisjes beschuldigt elkaar van hekserij. Een dominee start een heksenjacht in zijn eigen dorp. Iedereen wijst naar elkaar. Onschuldigen worden verhangen… Theatergroep MATROSE vertelt het eeuwenoude, waargebeurde verhaal en knalt deze klassieker in een razend tempo door alle hoeken van de Gashouder. THE CRUCIBLE is een ode aan saamhorigheid, een verhaal over hoe wantrouwen en angst een gemeenschap verscheurt. MATROSE speelt klassiekers op toegankelijke wijze, in rechtstreeks contact met het publiek, het verhaal en elkaar.

www.theatergroepmatrose.nl

Aanvang 20.15 uur

te gast in de Gashouder

RESERVEER HIER

UNDAWN Zaterdag, 23 November 2019 Zaterdag, 23 November 2019 21:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

metalband Undawn presenteert haar gloednieuwe CD in de Gashouder!

Al 12 jaar lang speelt Dedemsvaarts trots alle podia in binnen- en buitenland plat. De band was live bij 3FM, stond in een uitverkocht Hedon Zwolle en op het Bevrijdingsfestival Overijssel, en toerde door Oostenrijk, Duitsland, België en Nederland. Met een gloednieuwe plaat op zak zijn boezemvrienden en broers Michiel, Tom, Thijs en Leon terug met een speciale hometown-performance. Undawn verpakt een bak rauwe energie, met vette gitaarsolo’s, tweestemmige zang en beukend slagwerk, in een aanstekelijk enthousiaste liveshow. Het is een experience die je als Dedemsvaarter minstens één keer moet hebben meegemaakt. Maar natuurlijk ben je ook welkom als je toevallig niét in ons mooie dorp woont…

www.undawn.com

Aanvang (STA-CONCERT) 21.00 uur zaal open 20.00 uur

RESERVEER HIER

Thijs Kemperink Zaterdag, 16 November 2019 Zaterdag, 16 November 2019 20:15 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Eerlijk duurt het kortst!  try out

Thijs Kemperink is een rasechte Tukker. Zijn vorige voorstelling werd met 4 sterren overladen en ook in de Gashouder enthousiast ontvangen!
Zijn nieuwe voorstelling gaat opnieuw over alledaagse thema’s verpakt in kwinkslagen en grappige verhalen. Thijs gaat voor eerlijkheid. Een eerlijke prijs, eerlijke mening en eerlijk zijn naar jezelf en anderen. Maar… is de auto van de buurman wel zo mooi? Of de kleding van zijn zus? En als Thijs eerlijk is over zijn vrouw… Liegen is leuker, duurt eerlijk wel het langst? Wordt het een avond eerlijk zijn? Of een ode aan de leugen? Thijs is wel oprecht blij dat u deze avond samen met hem komt beleven. Eerlijk waar!

www.thijskemperink.nl

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

RESERVEER HIER

Sinterklaas Intocht Zaterdag, 16 November 2019 Zaterdag, 16 November 2019 14:30 MFC De Baron

Vol verwachting klopt ons hart!

Om 14.00 uur warme chocolademelk en koek. Start intocht 14.30 uur. Aankomst bij de Baron om 15.15 uur. 

Geranium Café voor de jeugd van vroeger Donderdag, 14 November 2019 Donderdag, 14 November 2019 14:00 MFC De Baron

“Het verhaal van je leven” door Rita Steenwoerd. Rita Steenwoerd vertelt deze middag over het belang van het doorgeven van (levens) verhalen. Ze zal vertellen over de totstandkoming van het boek over het leven van haar ome Dirk en via fragmenten uit dit boek zal de link worden gelegd naar úw leven.

Ben Reel & Band Zaterdag, 09 November 2019 Zaterdag, 09 November 2019 21:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

eigentijdse singer-songwriter Americana en rock

Ben Reel is eerst en vooral een geweldige zanger: indrukwekkend, intens. Een soort kruising tussen Marvin Gaye en Bruce Springsteen. Maar als Ierse songwriter schrijft Ben óók nog eens liedjes van het allerhoogste niveau. Zijn muziek is echter niet traditioneel Iers. Tekstueel is Ben een 21ste -eeuwse uitvoering van een protestzanger uit de jaren zestig: politiek geëngageerd, make love – not war. Een eigentijdse singer-songwriter, met pakkende popsongs richting Americana en rock. Ben trad al vaak op in Nashville en New York, en Gerry Anderson – van BBC Radio Ulster – noemde zijn album Sweet Victory zelfs ‘the best album I’ve heard in years’.
Hij komt naar de Gashouder met een geweldige Nederlandse 4-mans band!

www.benreel.com

Aanvang (STA-CONCERT) 21.00 uur zaal open 20.00 uur

RESERVEER HIER