Tuinen Mien Ruys.
Dedemsvaart, Markt
Kalkovens & Gashouder.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Titel Aanvangsdatum Einddatum Aanvangstijd Eindtijd Locatie Omschrijving
Optreden Suddenly Years Align Zondag, 22 Maart 2020 Zondag, 22 Maart 2020 15:00 Theater Dina

Suddenly Years Align (SYA) bestaat uit zangeressen Sophie de Graaf, Yvonne Leek en Amanda Muller die zichzelf begeleiden op verschillende akoestische instrumenten zoals harp, gitaar, piano, dwarsfluit en mandoline. Zij delen de voorliefde voor mooie meerstemmige muziek. Deze liefde hebben zij vakkundig vertaald naar eigen SYA-arrangementen. Het resultaat is een mooi luisterconcert waarbij er steeds iets nieuws te horen is.

Het met zorg samengestelde repertoire bestaat uit eigen geschreven liedjes en nummers van o.a James Taylor, Venice, Ed Sheeran en Crosby, Stills and Nash. Maar ook pareltjes van minder bekende artiesten komen langs in hun programma. Zij zingen zowel in het Nederlands als in het Engels. Onlangs heeft het trio een eerste CD uitgebracht, ‘Live at Legacy Studio’. 

Laat je verrassen door deze diversiteit aan klanken, die steeds op een verschillende manier samen klinken..

 

 

INGE VAN CALKAR en BAND Zaterdag, 21 Maart 2020 Zaterdag, 21 Maart 2020 21:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Zangeres Inge van Calkar zette haar eerst stappen op het podium aan de zijde van haar vriendin Sanne Hans. Hand in hand veroverde het duo, onder de naam Ysis, Dedemsvaart en wijde omgeving. Sanne ging studeren in Enschede en kwam vervolgens als Miss Montreal terecht in een muzikale achtbaan, die haar nationale bekendheid opleverde. Inge ging intussen haar eigen weg. Zij combineerde muziek met een studie psychologie, en schopte ‘t met haar band ZaZa tot 3FM Serious Talent. Ook was ze te zien in het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In 2014 verscheen haar titelloze debuut, met folky pop, vorig jaar gevolgd door het album Reset. Perfecte titel: het ietwat schuchtere flowerpowermeisje van Ysis ontpopte zich op die plaat als een zelfbewuste vamp met ferme, eigentijdse popmuziek. Ze stond al met veel succes op de 2019-editie van het Strawberry Fields Festival, en komt in maart 2020 naar De Gashouder. Om in haar eigen vertrouwde omgeving haar jarenlange belofte definitief in te lossen.

Staconcert

Aanvang 21:00 uur, zaal open 20:00 uur

KAARTEN

John-F Klaver Blues & Beyond workshop Zaterdag, 21 Maart 2020 Zaterdag, 21 Maart 2020 15:00 18:00 Theater Dina

Winnaar van de Dutch Bluesaward ‘Beste NL-bluesgitarist’ John-F Klaver komt 21 maart een masterclass verzorgen. Onder de titel ‘Blues & Beyond’ worden de speeltechnieken van moderne bluesgitaristen, zoals Robben Ford en Matt Schofield, geanalyseerd en uitgelegd. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om misschien wel mee te spelen met John.

John begon op zijn 11de met gitaarspelen en de eerste gitaarinstructie-videoband die hij zag was ‘Blues & Beyond’ van Robben Ford en dit zette iets in gang wat tot de dag van vandaag nog steeds in beweging is, namelijk het beter worden in de kunst van het gitaarspelen en het verweven van blues- en jazzmuziek.

In de live-masterclasses wordt hier gebruik van gemaakt en zien en horen deelnemers hoe ze uit de pentatonische box kunnen komen en hoe er meer vanuit de akkoorden gespeeld kan worden in solo’s. Met niet al teveel theorie, maar door eenvoudige voorbeelden is hierin al vrij snel resultaat te behalen en zullen solo’s nog verfijnder gaan klinken.

Daarnaast worden verschillende speeltechnieken gedemonstreerd, het belang van ritme en frasering benadrukt en is er uitleg hoe solo’s onderdeel zijn van een muziekstuk.

Entreeprijs is 12 euro inclusief het nieuwe album 'Organic & Sustainable Sessions Vol.1'! Er zijn 35 kaarten beschikbaar, wees er snel bij! 

MIDDELBARE MEIDEN Zaterdag, 14 Maart 2020 Zaterdag, 14 Maart 2020 20:15 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Effe lekker emmeren

De cabaretières Annemarie Henselmans en Hanny Kroeze vormen met hun muzikale begeleiders Rob Roeleveld en Rob Hogenkamp al zo’n dikke 12 jaar de Middelbare Meiden. Hun enthousiaste voorstellingen met een hoog niveau aan tekst, muziek en spel trekken overal volle zalen en enthousiaste publieksreacties.
EFFE LEKKER EMMEREN gaat over van alles en nog wat. Over bucket lists, de zin en onzin van schijnbaar onhaalbare plannen, wensen en dromen, lichamelijke gemakken en ongemakken. Kortom de grappige, serieuze, confronterende en relativerende besognes van alledag, in ons eigen kleine wereldje en om ons heen. Gewoon effe een ongeremd avondje muzikaal, vrolijk, energiek, fris, lief, scherp en vooral herkenbaar… emmeren.

www.middelbaremeiden.nl

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

RESERVEER HIER

Tuinen Mien Ruys – NLdoet Vrijdag, 13 Maart 2020 Vrijdag, 13 Maart 2020 09:30 13:00 Tuinen Mien Ruys

 

Doe mee met NLdoet op vrijdag 13 maart en help mee in de Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart.

 

Na ontvangst met thee en koffie om 9.30 uur, ga je samen met andere vrijwilligers aan de slag om de Tuinen en de gebouwen na de winterperiode weer opgeruimd en op orde te krijgen. In de mooie en unieke omgeving van de tuinen kun je ervaren hoe leuk vrijwilligers-werk is.

En je doet er de Stichting Tuinen Mien Ruys, die ook de rest van het jaar voor een groot deel afhankelijk is van de inzet van vrijwilligers, een enorm plezier mee.

 

Tegen de tijd dat we afsluiten met een lunch (12.30 uur) zal er een berg werk verzet zijn en zal iedereen met een voldaan gevoel terugkijken op een heel nuttig besteedde ochtend!

 

Doe je mee? Geef je op bij https://www.nldoet.nl/

FRANK JOCHEMSEN EN HANS VAN DER WOUDE Zondag, 08 Maart 2020 Zondag, 08 Maart 2020 15:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Niemand dan wij – over Wim Sonneveld

Op de honderdste verjaardag van Wim Sonneveld verscheen het boek ‘Niemand dan wij’, met de op zolder gevonden correspondentie tussen Sonneveld en zijn levenspartner, ontwerper en tekstdichter Friso Wiegersma. Hans van der Woude, weduwnaar van Wiegersma en Frank Jochemsen, auteur van het boek, vertellen het verhaal van Wim en Friso aan de hand van uniek beeldmateriaal, privéfilmpjes en verloren gewaande beelden. De decor- en kostuumontwerpen, tekeningen, liedteksten en foto’s geven een uniek inkijkje in het leven van Sonneveld en de Nederlandse theaterwereld in de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. De boeiende anekdotes en minder bekende verhalen uit de eerste hand maken dit prachtige Wim Sonneveld portret compleet.

www.impresariaatmariacvanloon.nl

Bij deze voorstelling wordt samengewerkt met de bibliotheek en The Read Shop.

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

RESERVEER HIER

JW ROY Zaterdag, 07 Maart 2020 Zaterdag, 07 Maart 2020 21:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

stomende country, soul en rock ‘n roll

Na een sabbatical in 2019 doet Jan Willem Roy (Eindhoven, 1968) in 2020 een bijzondere concertreeks. Hij speelt uitsluitend in gebouwen die oorspronkelijk niet bedoeld zijn als muziekpodia. Kerken bijvoorbeeld, boerderijen, fabrieken, molens, kastelen of pakhuizen. Er stond ook een gashouder op z’n verlanglijstje. Die van Dedemsvaart, om precies te zijn. Roy’s eerste optreden hier was een doorslaand succes, en hij wil daar graag een vervolg aan geven. De wegbereider voor jonge singer-songwriters als Tim Knol en Douwe Bob voelt zich een volbloed Americana-man, en brengt in die hoedanigheid elke zaal – ook als die daar eigenlijk niet voor bedoeld is – aan de kook.

www.jwroy.nl

Aanvang 21.00 uur zaal open 20.00 uur

RESERVEER HIER

Rozawood Guitars Day Zondag, 01 Maart 2020 Zondag, 01 Maart 2020 11:00 17:00 Theater Dina

Op zondag 1 maart organiseren TFOA en Rozawood Guitars de ‘’Rozawood Guitars Day’’ bij The Fellowship of Acoustics.Ontmoet Roman Zajicek, meester luthier en hoofd van Rozawood, en stel hem al je gitaar-gerelateerde vragen. Ook zal Roman een masterclass verzorgen.

Tijdens de Masterclass zal Roman uitleggen hoe de snaren zorgen dat de top van de gitaar vibreert en daarmee verschillende tonale frequenties produceert. Hij zal dit demonstreren door middel van een computer-animatie die gemaakt is door een van zijn gitaren in te scannen, hier zullen de vibraties van de top te zien zijn. Al dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met het Musical Acoustic Research Center van de Academy of Performing Arts in Praag.

Veel Europese spelers en gitaarverkopers beschouwen Roman als een van de beste gitaarmakers wereldwijd. Zijn instrumenten staan bekend om hun indrukwekkende toon en volmaakte afwerking. Roman, ingenieur van beroep maakt het allerliefst muziek. Zijn zoektocht naar de schoonheid van akoestische toon bracht hem ertoe om zelf instrumenten te bouwen.

Roman bouwde zijn eerste instrument in 1979. Met elke gitaar die hij bouwde, groeide zijn reputatie onder liefhebbers van high-end instrumenten. Roman’s kennis van traditionele vioolbouw gecombineerd met zijn technisch inzicht en ervaring als gitaarmaker heeft hem tot een van de beste gitaarbouwers van Europa gemaakt. Door de jaren heen hebben zijn unieke bouwmethoden geresulteerd in een breed scala aan fijne, hoogwaardige akoestische instrumenten van de beste kwaliteit en indrukwekkend akoestisch geluid.

'' ... I still believe in the dutiful craftmanship and real traditional hand-made luthier's way of guitar building ...''
- Zoman Zajicek

The Fellowship of Acoustics is zondag 1 maart ook open van 11:00 tot 17:00. Kom gerust binnen of sluit aan bij het event. Toegang is gratis!

De Masterclass van Roman zal op twee tijdstippen worden gegeven: om 11:00 en 15:00.

Carnaval 2020 met o.a. Meerdermeerderjarigencarnaval(Geraniumcafe) en Vastenavondbal Dinsdag, 25 Februari 2020 Dinsdag, 25 Februari 2020 14:00 Hofresidentie de Baron

14:00 – Meerdermeerderjarigencarnaval:

Ook het Geranium Café is uitgenodigd voor het meerderjarigencarnaval van CV De Venekloeten op 25 februari a.s.

Er is door de Vorsten een gezellige middag georganiseerd met medewerking van o.a. de Scheepsjagers en Toet en Bloaslust.

De middag wordt gratis aangeboden, iedereen (van 55+) is van harte welkom.

20:00 – Vastenavondbal

 

Voor het uitgebreide programma kijk op www.venekloeten.nl of in de Carnavalskrant!

Carnaval 2020 met o.a. Kindercarnaval en Rosenmontagbal Maandag, 24 Februari 2020 Maandag, 24 Februari 2020 15:00 Hofresidentie de Baron

15:30 – Kindercarnaval

19:00 – Carnaval voor mensen met een beperking

21:00 – Rosenmontagbal met de Havenzangers 2.0 & De Deurbloazers

 

Voor het uitgebreide programma kijk op www.venekloeten.nl of in de Carnavalskrant!