Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Dedemsvaart, Markt
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Kalkovens & Gashouder.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Tuinen Mien Ruys.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
dinsdag, 10 oktober 2017 12:25

Geslaagde "Dag van het Draaien" in Tuinen Mien Ruys

In het kader van de Oktober Keramiekmaand werd afgelopen zondag de Dag van het Draaien in de Tuinen Mien Ruys georganiseerd. Deze dag stond in het teken van de draaikunst. Met behulp van keramisten Leo Broos en Wietske Hellinga konden bezoekers zelf een poging wagen om hun eigen vaas of pot te draaien. Zowel jong als oud kwam langs om van deze mogelijkheid gebruik te maken. De resultaten worden op zondag 29 oktober in een papieroven gestookt in de Tuinen. Aankomende zondag (15 oktober) staat in het teken van boetseren. Verschillende keramisten demonstreren de technieken, waarna u zelf aan de slag kunt om uw eigen kunstwerk te maken. Voor deelname wordt een kleine bijdrage van €2,50 gevraagd. Het boetseren begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Ook deze resultaten worden op zondag 29 oktober gestookt in de Tuinen.

Voor meer informatie: www.tuinenmienruys.nl

Laatst aangepast op dinsdag, 10 oktober 2017 12:29