Kalkovens & Gashouder.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Tuinen Mien Ruys.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Dedemsvaart, Markt
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
woensdag, 12 juli 2017 12:26

Aan de slag

Bewoners van het asielzoekerscentrum in Hardenberg worden betrokken bij vrijwilligerswerk in de gemeente Hardenberg, onder de noemer "Aan de Slag". Op maandag 3 juli ondertekenden De Stuw, het COA, de gemeente Hardenberg en Pharos een overeenkomst om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. "Aan de Slag" is een landelijke succesvolle formule waarin verschillende lokale partijen met elkaar samenwerken om asielzoekers en statushouders te betrekken bij vrijwilligerswerk in de gemeente. Dit project heeft voor iedereen veel voordelen. “Zo krijgen bewoners van een asielzoekerscentrum bijvoorbeeld de kans om actief bezig te zijn, Nederlands te leren en inwoners van de gemeente te ontmoeten. Oftewel, aan hun toekomst te werken. Vrijwilligersorganisaties - die vrijwilligers nodig hebben - krijgen gemotiveerde medewerkers en dragen hun steentje bij aan de integratie”, vertelt Anna Claudia Wellner van Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De Stuw coördineert. Renate Beverdam, werkzaam als projectleider bij de Stuw, geeft aan dat er de komende tijd hard gewerkt wordt aan het werven van klussen.

Vrijwilligersorganisaties die wel wat extra handen kunnen gebruiken, kunnen contact opnemen met haar bij de Stuw via 0523-267478 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij de fotoWethouder René de Vent, locatiemanager Liesbeth Kleissen van het COA, directeur Arthur Bouwmeester van De Stuw en Ursula van Dijk van Pharos overhandigen het ondertekende contract aan coördinator Renate Beverdam.