De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Dedemsvaart, Markt
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Kalkovens & Gashouder.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Tuinen Mien Ruys.
donderdag, 06 juli 2017 10:00

Boekstart in de Kinderopvang

Kinderopvangorganisatie De Dassenburcht en Stichting Welluswijs doen mee met ‘Boekstart in de Kinderopvang’ in de gemeente Hardenberg. De directeur van KDV de Dassenburcht heeft in mei reeds de overeenkomst met Bibliotheek Hardenberg ondertekend voor haar locaties. Maandag 3 juli 2017 ondertekenden de directeuren van Stichting Welluswijs en Bibliotheek Hardenberg de samenwerkingsovereenkomst voor met name De Pretstek in Dedemsvaart, voortbouwend op bestaande contacten met verschillende locaties en het gastouderbureau. Deze overeenkomst is met beide organisaties voor 3 jaren vastgelegd onder de noemer ‘Boekstart in de Kinderopvang’. Dat betekent naast een collectie nieuwe boeken in de kinderopvanglocatie ook scholing en ondersteuning voor de pedagogische medewerkers met betrekking tot taal, voorlezen en nieuwe boeken. Voorlezen: elke dag een feest bij de kinderopvang én thuis! Dat begint al van kleins af aan, vanaf 0 jaar. Kinderen kunnen 1000 nieuwe woorden per jaar aanleren als zij in elk geval 15 minuten per dag worden voorgelezen. Bibliotheek en kinderopvang willen ook graag samen ouders stimuleren (meer) voor te lezen. Zo krijgt het project Boekstart, waarbij ouders van baby’s via het consultatiebureau een brief van de gemeente ontvangen voor lidmaatschap van de bibliotheek en een eerste boekenkoffertje, een vervolg in samenwerkingsverbanden en gezamenlijke activiteiten.

Laatst aangepast op donderdag, 06 juli 2017 10:48