Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Tuinen Mien Ruys.
Dedemsvaart, Markt
Kalkovens & Gashouder.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
donderdag, 23 maart 2017 11:39

De Grote Rekendag op de Langewieke

Woensdag 22 maart hebben alle lessen op de Langewieke in het teken gestaan van het rekenonderwijs. Het was weer 'De Grote Rekendag'. Het thema 'Meten, bewegen en construeren' werd schoolbreed gestart door het op volgorde leggen van diverse nummers. Voorafgaand waren de leerlingen van groep 3 op jacht geweest naar diverse getallen in de omgeving. Zij hebben iedereen verteld wat die getallen betekenden (huiisnummer, nummerbord, prijskaartje) en ze daarna in de juiste volgorde gezet. Hierna ging iedereen zelf aan de slag om de eigen omgeving te verkennen via meet- en meetkundeactiviteiten en werd er gezocht naar getallen en getalmatige informatie. 

De kinderen van groep 1 en 2 zijn bezig geweest met construeren en bewegen door o.a. een model van het klaslokaal te bouwen met blokken en lego. Ook hebben zij een blaas-midgetgolfbaan voor wattenbolletjes gemaakt. In de groepen 3 en 4 lag de nadruk op het verrkennen van de getallenwereld. Dit door ondermeer getallen te gooien met pittenzakken en het oplossen van een rekenpuzzeldomino. Ook werd er onderzocht welke getallen iets over jezelf zeggen. De groepen 5 tot en met 8 zijn de hele ochtend bezig geweest met het ontwerpen van een vakantiepark. Er werd een plattegrond gemaakt en meubels werden op schaal ontworpen.

Laatst aangepast op donderdag, 23 maart 2017 18:39