Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Tuinen Mien Ruys.
Kalkovens & Gashouder.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Dedemsvaart, Markt
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
maandag, 20 maart 2017 10:37

Winst en verlies voor voetballers

Op zaterdag 18 maart traden de nummers 2 (Nieuwleusen) en 3 (SCD '83) van de competitie aan op sportpark ’t Klaverblad in Nieuwleusen. De belangen voor beide teams waren aanzienlijk. Nieuwleusen jaagt op koploper DESZ en SCD ’83 moet de derde plek verdedigen met teams als Hardenberg’85 en Lutten in de nek. Na 90 minuten en een beetje voetballen stond er een 0-1 stand op het bord door een doelpunt van Nick Hofman. Omdat Hardenberg '85 bij ZZVV verloor, staat SCD '83 nu vrij stevig op de 3e plaats.

Zondag begon Dedemsvaart voortvarend aan het uitduel tegen kampioenskandidaat Heerde. Al vroeg in de wedstrijd zette Noah Schuurman (zie foto) Dedemsvaart op voorsprong en nadat vijf minuten voor rust een speler van Heerde met rood van het veld moest., leek een goed resultaat binnen handbereik. Leek, want nog voor het rustsignaal viel de 1-1. Vlak na rust kwam Heerde op voorsprong en werd het binnen de lijnen weer tien tegen tegen omdat Noah Schuurman ook een rode kaart kreeg. In de 63e minuut viel de 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. Dedemsvaart blijft – vooralsog onbedreigd – op de 4e positie staan.