Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Dedemsvaart, Markt
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Kalkovens & Gashouder.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Tuinen Mien Ruys.
zaterdag, 25 februari 2017 11:26

Kinderboekenschrijvers op scholen

Maandag 27 februari a.s. gaat het project Schrijvers op School van start. Tot en met dinsdag 4 april bezoeken kinderboekenschrijvers basisscholen in de gemeente Hardenberg. Bibliotheek Hardenberg organiseert dit project al voor de 31e keer. Het is een programma onderdeel van de Stichting Kind en Cultuur Basisonderwijs Hardenberg en de Culturele Commissie Avereest, die dit ook bekostigen. Annemarie Bon trapt af op 27 februari bij de leerlingen van de groepen 3 en 4 van de Ark in Dedemsvaart.
Andere kinderboekenschrijvers die de groepen 3 en 4 gaan bezoeken zijn Fred Diks, Isabel van Duijne, Rian Visser en Erik van Os. Schrijvers die groepen 7 en 8 bezoeken zijn dit jaar: Corien Oranje, Anke Kranendonk en Simon van der Geest.

Voor de kinderen is het een belevenis. Een echte schrijver in de klas, die vertelt over zijn of haar boeken en waar je zomaar vragen aan kunt stellen. Ter voorbereiding zorgt de bibliotheek voor een aantal boeken van de bezoekende schrijver en bedenken de leerlingen alvast vragen. Sommige schrijvers lezen niet alleen voor uit eigen werk, maar gaan ook actief met de leerlingen aan de slag. Ook na het bezoek kunnen de bibliotheken merken dat er schrijvers op school zijn geweest: kinderen vragen regelmatig naar hun boeken. Dit is dan ook de bedoeling van dit project: kinderen laten kennismaken met schrijvers en boeken en daardoor de belangstelling en het enthousiasme voor het lezen van kinderboeken te stimuleren bij leerlingen en leerkrachten.

Meer informatie? Iena Redeker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Ida Klifman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

Laatst aangepast op zaterdag, 25 februari 2017 11:40