Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Kalkovens & Gashouder.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Dedemsvaart, Markt
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Tuinen Mien Ruys.
zaterdag, 18 februari 2017 11:10

Jongeren maken kennis met kunstenaars en culturele instellingen

In het kader van het project ‘KunstKick!’ hebben vorige week honderden jongeren diverse culturele instellingen in Hardenberg bezocht. In totaal namen bijna 500 leerlingen van het Vechtdal College en De Nieuwe Veste deel aan workshops die waren gericht op eigentijdse vormen van muziek, dans, beeldende kunst, toneel en literaire kunst. De lessen vonden veelal plaats binnen de deuren van culturele pleisterplaatsen in Hardenberg. KunstKick werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd in Hardenberg, waarbij de organisatie in handen lag van Cultuurkoepel Vechtdal. Maar er volgen nóg meer KunstKick projectdagen! Op maandag 13 maart zullen de leerlingen van het Greijdanus College proeven aan kunst en cultuur én op 8 en 9 maart organiseert Cultuurkoepel Vechtdal het project KunstKick voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in Dedemsvaart. KunstKick Hardenberg werd mede mogelijk gemaakt door Natuuractiviteitencentrum De Koppel, LOC+, Bibliotheek Hardenberg, het Alfa College, De Stuw, Dansschool Erik, Muziekvereniging Kunst na Arbeid, Hibertad, Den Herdenbergher, HardenbergArt en een tiental kunstvakdocenten. Beide dagen werden afgesloten met een theatervoorstelling in Theater de Voorveghter.