De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Dedemsvaart, Markt
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Kalkovens & Gashouder.
Tuinen Mien Ruys.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
woensdag, 15 februari 2017 12:21

Vrijwilligers gezocht voor SamenKracht 80+

De Stuw en ActivAge starten samen een nieuw initiatief in de gemeente Hardenberg, namelijk SamenKracht 80+. SamenKracht 80+ wil ouderen stimuleren om gezamenlijk activiteiten te bedenken en uit te voeren. De Stuw is op zoek naar vrijwilligers die hierbij willen helpen. Op deze manier blijven ouderen actief en benut de oudere generatie elkaars kracht.

Vrijwilligers gezocht
De Stuw is op zoek naar vrijwilligers die in twee trainingen van elk 3 uur worden opgeleid tot gespreksleider. Het is de bedoeling om na de training samen met een groep ouderen aan de slag te gaan. De training vindt plaats in april. Interesse? Voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie kunt u contact opnemen met Margreet Jansen of Mandy Kollmer van De Stuw via 0523-267478.

De gespreksleider
Een gespreksleider organiseert de bijeenkomsten, leidt de bijeenkomsten en coacht de ouderen bij het opzetten en uitvoeren van activiteiten. Het is belangrijk dat de gespreksleider affiniteit heeft met ouderen en tijd heeft om overdag bijeenkomsten te organiseren. Het is handig als de vrijwilliger ervaring heeft met het werken met groepen. De benodigde tijd is in overleg met de deelnemers te plannen. Na het afronden van de training krijgt de gespreksleider een certificaat en wordt lid van de landelijke SamenKracht-Community, een lerende gemeenschap waarin onder meer twee keer per jaar ervaringen worden uitgewisseld.

Laatst aangepast op donderdag, 16 februari 2017 13:01