De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Kalkovens & Gashouder.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, Markt
Tuinen Mien Ruys.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
donderdag, 19 januari 2017 11:59

Kijkavond "Topondernemers" in de Langewieke

Maandagavond was het een gezellige drukte op de Langewieke. In de groepen 4 t/m 8 konden ouders en andere belangstellenden zien wat kinderen allemaal gemaakt hadden met “Topondernemers”. Er werden veel spreekbeurten gehouden met mooie powerpoint of prezi presentaties en door de hele school waren muurkranten te zien en hingen werkstukken. Vanuit het thema “Sport en ontspanning” hadden kinderen van groep 6 en 8 vanuit de kaart “Topkok” een paar lekkere gerechten gemaakt die geproefd mochten worden. Groep 4 liet vooral aan hun eigen ouders zien wat er allemaal al gemaakt was in het eerste half jaar dat zij werken met “Topondernemers”, een geïntegreerde methode voor wereldoriëntatie waarbij geschiedenis, aardrijkskunde, natuur, techniek en burgerschapskunde op een nieuwe en verfrissende manier aan bod komen. De methode laat de kinderen de wereld ontdekken aan de hand van goed uitgewerkt en concreet ondersteunend thematisch onderwijs. Het was prachtig om te zien hoe relatief jonge kinderen van bijvoorbeeld groep 5 aan een volle klas met volwassen mensen vertellen wat zij onderzocht hebben. De leerlingen presenteerden zich maandagavond als echte topondernemers. De presentaties werden dan ook beloond met groot applaus.

Laatst aangepast op donderdag, 19 januari 2017 13:29