De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, Markt
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Kalkovens & Gashouder.
Tuinen Mien Ruys.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
zondag, 08 januari 2017 12:53

Bert Linde Ereburger van Kloetendonk

Notaris Bert Linde is door carnavalsvereniging De Venekloeten benoemd tot Ereburger van Kloetendonk. Tijdens het nieuwjaarsontbijt in De Baron overhandigde Prins Han I (Rooth) hem de bijbehorende oorkonde. Ook was er een onderscheiding van Prins Han en zijn zoon Jeugdprins Stijn voor de heer Bert Linde. De heer Linde roemde de wijze waarop de Dedemsvaartse carnavalsvereniging met haar vrijwilligers omgaat en haar vrijwilligers eert. Alle vrijwilligers worden door Prins en Jeugdprins onderscheiden voor het werk dat ze in 2016 voor de vereniging hebben verricht. De FEN (Federatie Europese Narren) medaille ging naar Herman Dopmeijer en Peter ten Katen. Prins Herman II zorgde er in 2008 voor dat het geld uit het Venekloetenfonds werd aangewend voor de allereerste publieke AED in de gemeente Hardenberg. Die AED werd geplaatst bij restaurant Kiewiet. Aan het eind van het smakelijke en door de Raad van Elf uitgeserveerde ontbijt deelde Prins Han I mee dat de vereniging de komende festiviteiten gaat collecteren voor de kindervoedselbank. 'Ik reken op jullie gulle gaven', besloot de Prins het unieke nieuwjaarsontbijt. 

Laatst aangepast op zondag, 08 januari 2017 13:19