Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Tuinen Mien Ruys.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, Markt
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Kalkovens & Gashouder.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
donderdag, 22 december 2016 16:47

Woonwinkelcomplex De Markant aan noordkant Markt Dedemsvaart

Ontwikkelaars Gerard Veenstra en Wilco Nuvelstijn uit Dedemsvaart realiseren in 2017 woonwinkelcomplex De Markant aan de noordkant van de Markt in Dedemsvaart. Op de begane grond vestigt zich een modezaak, op de verdiepingen worden 15 huurappartementen gebouwd. De nieuwbouw vormt een belangrijk onderdeel van het Masterplan Centrum Dedemsvaart en zorgt voor de afronding van de Markt als kernwinkelgebied. Op het terrein, dat nu nog tijdelijk is ingericht als parkeerplaats, verrijst een woonwinkelcomplex met 950 vierkante meter winkelruimte op de begane grond. Hier vestigt zich de bestaande Dedemsvaartse modezaak die nu nog in het noordelijke deel van de Julianastraat gevestigd is. Op de verdiepingen van het complex, worden 15 huurappartementen gebouwd, bedoeld voor jongeren en ouderen. Naast het pand worden 24 parkeerplaatsen aangelegd. Hiervan kunnen 14 parkeerplaatsen openbaar gebruikt worden, 9 parkeerplaatsen zijn bedoeld voor de bewoners van de appartementen en 1 parkeer-/losplaats voor de winkelruimte. Het complex krijgt de naam ‘De Markant’. Deze naam verwijst naar de betekenissen opvallend, uitzonderlijk, vooraanstaand en karakteristiek en is tevens een knipoog naar de locatie van het complex direct aan de Markt. Meer informatie over het project is te vinden op www.demarkant.nl

Laatst aangepast op donderdag, 22 december 2016 20:23