De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Dedemsvaart, Markt
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Tuinen Mien Ruys.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Kalkovens & Gashouder.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
dinsdag, 15 maart 2016 12:17

Jacobs Blues an de Riest

Zondag 20 maart is de blues ruim zeven uur live te beleven en te beluisteren in partycentrum de Deel (Den Hulst 180) in Nieuwleusen.Organisator Wilco Koster verwacht ook een aantal bluesliefhebbers uit Dedemsvaart en omgeving. De Deel opent haar deuren om 14.30 uur, waarna het festival om 15.00 uur wordt geopend door de formatie Sloe Gin en 's avonds afgesloten door The Veldman Brothers. Tussen de optredens van genoemde bands zijn er optredens van achtereenvolgens 70's Tush uit België, de JJ Sharp Band en Bacon Fat Louis met o.a. de in Dedemsvaart woonachtige drummer Sander Spijker alias Sandy 'Slim' Sticks. In de voorverkoop kunnen kaarten worden besteld via www.bluesanderiest.nl