Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Kalkovens & Gashouder.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Dedemsvaart, Markt
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Tuinen Mien Ruys.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
woensdag, 09 maart 2016 15:41

Week van de techniek 2016

Van maandag 14 t/m vrijdag 18 maart vindt voor de 7e keer de Week van de Techniek plaats. Circa 1.000 leerlingen  uit groep 7 van de basisschool en 250 leerling uit het voortgezet onderwijs van scholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen maken tijdens deze week kennis met techniek in de praktijk. Vrijdagmiddag 18 maart vindt om 13.00 uur de sluiting van de week plaats in het Regionaal Techniek Centrum in Hardenberg. 

Het is belangrijk om techniek een plek te geven in het onderwijs. Dit kan alleen door leerlingen kennis te laten maken met techniek in de praktijk. Veel techniekactiviteiten kunen niet op school uitgevoerd worden. Maar juist het zien, voelen en ruiken in de praktijk maakt techniek extra interessant. Pas dan komen de leerlingen er achter hoe deze producten worden gemaakt. Ongeveer 1.000 leerlingen uit groep 7 van het basisonderwijs brengen een bezoek aan één van de bijna 40 deelnemende bedrijven. Binnen deze bedrijven kunnen de leerlingen de techniek in de praktijk zien en gaan ze ook zelf aan de slag. Ze maken een technisch werkstuk wat ze aan het eind van het programma mee naar huis mogen nemen. Voorafgaand aan de Week van de Techniek hebben de deelnemende scholen een opdracht gekregen. Ze gaan aan de slag met een lesbrief over drones en gaan een eigen drone ontwerpen. Tijdens de sluiting van de Week kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op de ingezonden drone ontwerpen. Ook een vakjury zal een winnaar aanwijzen. 

In samenwerking met het Alfa Collega gaan ongeveer 250 leerlingen van verschillende voortgezet onderwijs scholen op bezoek bij één van de 25 bedrijven in de gemeenten Hardenberg, Ommen en Coevorden. Doel is om de leerlingen uit te laten vinden waar hun interesse ligt en om ze te helpen bij hun verdere beroepskeuze. De leerlingen hebben allemaal twee bedrijjven gekozen uit twee verschillende branches. In kleine groepjes zullen zij informatie en een rondleiding krijgen bij de bedrijven. Ter voorbereiding op dit bezoek gaan de leerlingen informtie vergaren en vragen opstellen over de te bezoeken bedrijven. Tijdens de sluiting op vrijdagmiddag wordt niet alleen de Week van de Techniek feestelijk afgesloten, ook kunnen de genodigden kennismaken met alle afdelingen van het RTC, Per school mogen een aantal leerlingen het technische werkstuk van hun school vertegenwoordigen en uitleggen hoe ze het gemaakt hebben. De kinderen spelen deze middag de hoofdrol.

Laatst aangepast op woensdag, 09 maart 2016 20:03