Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Dedemsvaart, Markt
Tuinen Mien Ruys.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Kalkovens & Gashouder.
vrijdag, 04 maart 2016 19:42

‘GEEF OM VRIJHEID’: collecte van Amnesty International

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2016 voor de veertiende keer een landelijke collecte. Ook in Dedemsvaart en Balkbrug zullen ongeveer 50 collectanten in de week van 13 maart de straat op gaan. Vorig jaar werd tijdens de collecte bijna 2.400 euro opgehaald. In heel Nederland gingen toen meer dan 22.000 vrijwilligers langs de deuren. Amnesty's werk blijft helaas nodig. Schendingen van mensenrechten vinden nog steeds wereldwijd plaats. Gevangenen worden gemarteld en kinderen worden slachtoffer van gruwelijke vormen van geweld en mishandeling. Gewetensgevangenen krijgen vaak oneerlijke processen en de doodstraf wordt nog steeds uitgevoerd. Voor meer informatie: https://www.amnesty.nl