Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Kalkovens & Gashouder.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Dedemsvaart, Markt
Tuinen Mien Ruys.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 330 niet laden
Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Categories
Per categorieën
Search
Zoeken

Masterclass en optreden Pierre Bensusan

Vrijdag, 06 November 2020, 14:00 - 22:15
Hits : 253
Contact www.theaterdina.nl

Masterclass

Pierre Bensusan geeft een workshop voorafgaand aan zijn concert in Theater Dina. De workshop kan los van het concert worden bijgewoond. Deze masterclass wordt in het Engels gegeven.

Niveau: gemiddeld, gevorderd

Pierre Bensusan zal in deze masterclass een groot aantal onderwerpen behandelen zoals het muzikantenleven, muziekfilosofie, benadering van een gitaar, heel veel techniek en gehoortraining. Alles bij elkaar gaat het over muziek voor de Fingerstyle gitarist ongeacht de tuning.

Het doel van de Masterclass is het vergroten van expressie en speelervaring. Dit alles wordt geanalyseerd en geoptimaliseerd gedurende de masterclass waarbij verscheidene technieken voor linker- en rechterhand worden besproken. Evenals oefeningen, lichaamshouding, ritmische mogelijkheden, klanken, expressie en interpretatie.

Pierre speelt in DADGAD maar deze masterclass is niet per definitie voor DADGAD gitaristen. Uiteraard deelt Pierre graag zijn ervaring hierover.

 

Optreden

Pierre wordt wereldwijd gezien als de ambassadeur van de DADGAD gitaar tuning, de opvolger van het pionieren door Davey Graham en als aanjager van een nieuwe wereld aan gitaarstijlen. In 2008 won Pierre de Guitar Player Magazine Readers choice award voor Beste World Music Gitaar speler.

Deze Franse gitarist is eigenlijk geboren in Algerije en is al lang gefascineerd door zijn Noord-Afrikaanse roots en de Keltische folkloristische tradities van West-Europa. Nadat hij eind jaren '70 naam maakte als volksmuzikant, begon Bensusan jazz en klassieke elementen in zijn muziek op te nemen, waardoor een virtuoze, zeer originele stijl op de akoestische gitaar werd gecreëerd.

Pierre Bensusan werd door L.A. Times omschreven als ''een van de meeste unieke en briljante akoestische gitaarveteranen in de wereldmuziekscene''. Zijn naam werd synoniem met hedendaags akoestisch genie, lang voordat de termen New Age, New Acoustic Music of World Music werden uitgevonden. Hij laat een enkele gitaar klinken als een hele band terwijl hij het publiek meeneemt op een betoverende muzikale reis. En toch is Bensusan meer dan wat elke muzikant of muziekliefhebber van een gitarist verwacht. Hij is zowel componist als tweetalig vocalist, die fluitjes en resonerende lage tonen combineert met zoiets als zijn eigen scattechniek.

De vrijdag wordt als volgt ingedeeld:
Workshop – 14:00 - 16:30 (info & tickets) (apart bestellen)
Buffet - 17:00 - 19.30 (info & tickets) (apart bestellen)
Concert - 20:00 - 22:15 (info & tickets) (apart bestellen)

https://www.pierrebensusan.com

Location : Theater Dina
Moerheimstraat 144
Dedemsvaart
7701CJ
Workshop - 14:00 - 16:30 (€30)
Buffet - 17:00 - 19.30 (€15)
Concert - 20:00 - 22:15 (€15)