Dedemsvaart, Markt
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Kalkovens & Gashouder.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Tuinen Mien Ruys.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 330 niet laden
Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Categories
Per categorieën
Search
Zoeken

AFGELAST Erwin Java en Band

Zaterdag, 06 Juni 2020, 21:00
Hits : 226

 

Erwin Java & Band, met gastzangeres Kat Riggins

Als gitarist heeft Erwin Java een imposante staat van dienst. Hij speelde een kwart eeuw bij Cuby & The Blizzards, richtte na het verscheiden van zanger Harry Muskee King Of The World op, maakte met die band internationaal furore en bracht ‘tussen de bedrijven door’ vier goed ontvangen albums uit.

Halverwege 2018 ging Java een nieuwe uitdaging aan. In z’n eentje. In december van dat jaar verscheen – na bijna 40 jaar in de business! – zijn allereerste soloalbum, Keepin’ It Real, met daarop tien blues-, soul- en jazznummers, die hij op waarde leerde schatten tijdens zijn muzikale ontdekkingstochten. Overigens staat het materiaal van deze geweldige plaat centraal tijdens dit Gashouderconcert.

 

Naar aanleiding van Keepin’ It Real ontstond er vraag naar liveoptredens, waarna de gitarist besloot om Erwin Java & Band te formeren, met musici die ook op het debuutalbum aantraden: Bas Mulder (keyboards/backingvocals), Guus Strijbosch (basgitaar) en Marcel Wolthof (drums/backingvocals). Erwin Java & Band heeft her en der al diepe indruk gemaakt; overigens steevast in gezelschap van (en ondersteund door) wisselende vocalisten, onder wie Phil Bee en Kat Riggins.

Die laatste vergezelt Erwin Java op het podium van De Gashouder in Dedemsvaart. Kat is Miamiaans in hart en nieren, opereerde tot een jaar of vier geleden nog in de luwte, maar is nu klaar voor een groot publiek. Ze is een powerzangeres, zoals je die maar zelden hoort, en Java schiet woorden tekort om haar enorme talent te duiden. Kat Riggins is een zangeres om in de gaten te houden: op 6 juni 2020 krijg je van Erwin Java alle ruimte om haar in je hart sluiten…

De deskundigen:

Java is natuurlijk wél een reus op de bluesgitaar.

(Jazzism)

 

Hoewel Java’s fans qua snarenvirtuositeit niks te kort komen, stelt hij zich altijd bescheiden op. In dienst van het liedje. Zoals een integer artiest betaamt.
(Heaven)

 

Heel wat jonge gitaristen kunnen nog wat opsteken van het venijn, waarmee hij een klassieker als Screamin’ Jay Hawkins’ I Put A Spell On You te lijf gaat…of Red House van Jimi Hendrix.
(Lust For Life)

 

Een uitstekende gitarist, met een stel puike begeleiders.
(Blues Magazine)

 

Staconcert

Aanvang 21:00 uur, zaal open 20:00 uur

KAARTEN

Location : Gashouder Podium (Kalkoventerrein)
Oude Zuidwolderstraat 13
Dedemsvaart 7701 AZ