Schrijfster Ada Kerkdijk krijgt Stimuleringsprijs

DEDEMSVAART – Ada Kerkdijk van tekst- en adviesbureau TekstpreZ heeft de stimuleringsprijs van Gastvrij Hardenberg ontvangen. Ze kreeg € 4.000 om het kinderboek Kootje te maken. Wethouder Wener ten Kate van de gemeente Hardenberg overhandigde de prijs op woensdag 16 oktober bij de Kotermeerstal in Dedemsvaart.

Het kinderboek over het vrolijke vogeltje Kootje neemt de lezer mee langs verschillende bezienswaardigheden in Dedemsvaart. De verhalen verbinden het verleden, heden en de toekomst van het dorp. Het boek helpt Dedemsvaart op de kaart te zetten en sluit aan bij het doel van Platform Gastvrij Hardenberg: het bevorderen van toerisme.

Samenwerking
Een belangrijke voorwaarde voor de stimuleringsprijs is dat het project in samenwerking met andere organisaties wordt uitgevoerd. TekstpreZ werkt voor dit project samen met onder andere De Tuinen van Mien Ruys, Centrummanagement Dedemsvaart (DMC) en Horeca Dedemsvaart (Multifunctioneel Centrum De Baron). Het project zorgt voor nieuwe verhalen en biedt mogelijkheden om ook scholen en sportorganisaties te betrekken.

De Promotiestichting Dedemsvaart (PSD) en Halte 2 Creatieve Communicatie ondersteunen bij het maken van het boek.

Deel dan dit verhaal op social media en laat ook anderen kennis maken met INDedemsvaart.

Bekijk ook in Dedemsvaart